Mentaaliset rajaesteet – Kokemuksia Suomen ja Ruotsin välisen rajatyöskentelyn esteistä ja mahdollisuuksista

Raportin Mentaaliset rajaesteet – Kokemuksia Suomen ja Ruotsin välisen rajatyöskentelyn esteistä ja mahdollisuuksista on laatinut Øresundsinstituttet Interreg –hankkeen Arbeta tillsammans, Pohjoiskalotin neuvoston ja Pohjoiskalotin Rajaneuvonnan toimeksiannosta, Euroopan unionin ja Euroopan aluekehitysrahaston sekä Ruotsin hallituksen kanslian / ulkoasiainministeriön rahoituksella. Tutkimus muodostaa perustan maa- ja kulttuuritiedon kohdennetulle koulutukselle. Mitä useampi henkilö tunnistaa “mentaalisten rajaesteiden” käsitteen ja ilmiön, sitä paremmin he voivat aktiivisesti työstää näiden esteiden torjumista, vähentämistä ja uskaltaen myös kyseenalaistaa. Tämä koskee yrityksiä, kuntia, valtion virastoja sekä elinkeinoelämän järjestöjä.

Mentaaliset-rajaesteet-loppuversio-210630-FI