MinID Passport – puuttuuko sinulta sähköinen henkilötunniste (elektronisk ID), jolla kirjautua NAVin digitaalisiin palveluihin?

Nyt tarjolla on uusi ratkaisu, jonka avulla voit hyödyntää NAVin korkeimman varmuustason vaativia palveluita. Alla oleva tieto on NAVin nettisivuilta.

MinID Passport – puuttuuko sinulta sähköinen henkilötunniste (elektronisk ID), jolla kirjautua NAVin digitaalisiin palveluihin?

Nyt voit tunnistautua passin avulla, jos sinulla on norjalainen D-numero tai henkilötunnus.

Monet ulkomaan kansalaiset eivät ole hankkineet korkeimman varmuustason sähköistä henkilötunnistetta (taso 4). Sähköinen henkilötunniste on usean NAVin palvelun käyttämisen edellytys. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi työnhakijaksi rekisteröityminen ja päivärahan hakeminen, tai oman neuvojasi kanssa asioiminen saadessasi sairauspäivä- tai työkyvynarviointirahaa.

Skannaa passisi uuden sovelluksen avulla

Aikaisemmin asiakkaiden, joilta sähköinen henkilötunniste puuttui, tuli käydä NAVin konttorissa todentamassa henkilöllisyys. Nyt voit käyttää sovellusta, joka skannaa passisi. Sovelluksen nimi on Nets Passport Reader.

  • Sähköisen henkilötunnisteen saaminen edellyttää norjalaista D-numeroa tai henkilötunnusta.
  • Nets Passport Reader-sovellus on ladattavissa App Storesta tai Google Playsta.
  • Kun olet tunnistautunut Nets Passport Reader-sovelluksessa, siirtyy hakemuksesi norjalaisesta henkilötunnisteesta viranomaisille.
  • Jos hakemuksesi hyväksytään ja saat sähköisen henkilötunnisteen, voit kirjautua osoitteessa nav.no kaikkiin korkeimman varmuustason palveluihin.

Voit rekisteröityä palvelun käyttäjäksi täällä. Ohjeet etenemiseen löytyvät myös suomeksi.