Etusivu > Tietoa meistä

Tietoa meistä

Apuna eri elämäntilanteissa

Oletko rajatyöntekijä? Saatko eläkettä toisesta maasta? Suunnitte­letko muuttoa yli rajan? Oli tilanteesi mikä tahansa, Pohjoiskalotin Rajaneuvonta auttaa ja opastaa kaikissa rajat ylittävissä asioissa. Me kerromme, mitä sinun on otettava huomioon ja opastamme oikean viranomaisen luo.

Yrityksen oppaana kansainvälisissä tilanteissa

Suunnitteletko yrityksen perustamista tai toiminnan laajentamista yli rajan? Haluatko rekrytoida toisesta maasta? Tarvitsetko apua oikean viranomaisen löytämiseen vai etkö oikein tiedä, miten sinun tulisi asiassasi edetä? Mitä kysytkin, me opastamme sinut eteenpäin.

Rajaesteet

Oletko kohdannut rajaesteitä? Kerro niistä meille. Pohjoiskalotin Raja­neuvonta dokumentoi kaikki esiin tulevat rajaesteet ja analysoi, ovatko ne ratkaistavissa paikallisesti, alueellisesti vai valtakunnallisesti. Jos niille ei löydy paikallista ratkaisua, nostamme ne Rajaesteneuvoston asialistalle.

Kaksi toimipistettä

Pohjoiskalotin Rajaneuvonnalla on kaksi toimipistettä. Tornio-Haapa­rannan toimisto palvelee Suomessa ja Ruotsissa yksityishenkilöitä, yrityksiä ja organisaatioita rajat ylittävissä asioissa. Skibotnin toimisto on puolestaan keskittynyt Suomen ja Norjan välisen toiminnan helpottamiseen.

Esitteemme

Yhteistyökumppanimme

Nordkalottrådet

Pohjoiskalotin neuvosto tukee toiminnallaan niin taloudellista, sosiaalista kuin ympäristön kanssa sopusoinnussa olevaa kehitystä Pohjoiskalotilla. Yhteistyöllä rakennetaan vahvaa eurooppalaista yhteistyöaluetta sekä ratkaisuja yhteisiin ongelmiin.

https://pohjoiskalotinneuvosto.fi/

Pohjoismaiden ministerineuvosto

Pohjoismaiden ministerineuvosto on Pohjoismaiden hallitusten virallinen yhteistyöelin. Pohjoismaiden ministerineuvosto pyrkii yhteispohjoismaisiin ratkaisuihin, joilla on selkeitä myönteisiä vaikutuksia maiden kansalaisille.

https://norden.org/fi/pohjoismaiden-ministerineuvosto

Kela

Kansaneläkelaitos, Kela, hoitaa Suomessa asuvien sosiaaliturvaa eri elämäntilanteissa.

kela.fi

TE-palvelut

Julkiset työ- ja elinkeinopalvelut Suomessa.

te-palvelut.fi

Suomen Verohallinto

Suomen verohallintoviranomainen.

vero.fi