Etusivu > Tapahtumat > TYÖVOIMAN LIIKKUVUUDEN KASVU POHJOISKALOTISSA

TYÖVOIMAN LIIKKUVUUDEN KASVU POHJOISKALOTISSA

Tervetuloa vuoden 2019 rajaseminaariin
TYÖVOIMAN LIIKKUVUUDEN KASVU POHJOISKALOTISSA

Pohjois-Norjan työttömyysaste on tällä hetkellä matala, ja monilla työnantajilla on vaikeuksia ammattitaitoisen työvoiman rekrytoinnissa. Myös Pohjois-Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa työttömien määrä on laskenut viime vuosina, mutta monet ammatti- tai korkeakoulutuksen saaneet henkilöt ovat edelleen ilman työpaikkaa.

Voidaanko Pohjoiskalotin yhteisillä työmarkkinoilla kattaa työvoiman kysyntä? Miten työnhakija saadaan valitsemaan työ rajan toiselta puolelta? Miten työnantajat voivat parhaiten rekrytoida työvoimaa naapurimaasta? Millaisia haasteita työnhakija ja työnantaja kohtaavat? Liittyvätkö haasteet kieleen, kulttuuriin, erilaisiin toimintatapoihin vai tiedon puutteeseen?

Seminaarin tavoitteena on tuoda huomio keinoihin, joilla voisimme yhteistyössä edistää työvoiman liikkuvuutta Pohjoiskalotin alueella. Seminaari tarjoaa tietoa ja kokemuksia rajoja ylittävästä toiminnasta Pohjoiskalotissa ja Pohjolassa toimivilta tahoilta. Eri toimialojen sekä rajahankkeiden edustajat jakavat seminaarissa omaa tietämystään ja kokemuksiaan aiheesta.

Tervetuloa mielenkiintoisille seminaaripäiville Tromssaan!

————————————————–

AIKA
Keskiviikko 23.lokakuuta klo. 13:00 – torstai 24. lokakuuta klo. 13:00 (norjan aikaa)

PAIKKA
Scandic Ishavshotel Tromsø

KUSTANNUKSET
Seminaari ja ruoka ovat ilmaisia. Osallistujat vastaavat itse matka- ja yöpymiskustannuksista.

HOTELLI JA YÖPYMINEN 
Osallistujat varaavat itse majoituksen seminaarin ajalle. Seminaaria varten on varattu huonekiintiö hotelleista Scandic Ishavshotel ja Radisson Blu Hotel ajalle 23.-24. lokakuuta. Varaathan huoneen viimeistään 23. syyskuuta 2019. Tämän päivän jälkeen emme voi taata huoneiden saatavuutta.
Scandic Ishavshotel: Yhden hengen huone aamupalalla: 1390 NOK. Varaustunnus: 47071213
Radisson Blu Hotel: Yhden hengen huone aamupalalla: 1195 NOK. Varaustunnus: GRENS

Tromssan keskustasta löytyy myös useita muita hotelleja kävelymatkan etäisyydellä Scandic Ishavshotellilta.

Seminaariin on lentoyhteydet Oslosta, Tukholmasta, Helsingistä ja Kööpenhaminasta.

KIELET
Simultaanitulkkaus: ruotsi-suomi-ruotsi

OHJELMA JA ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen 06.10.19 mennessä. Jos ilmoittautumisessa tapahtumaan esiintyy ongelmia tai et saa siitä sähköpostiisi vahvistusta, niin ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen: ellen.rydningen@nav.no Otathan huomioon, että jos perut seminaariin osallistumisen 06.10.19 jälkeen, veloitetaan sinua osallistumisesta (seminaaripaketti ja ateriat).

Lisätietoja tapahtumasta voit saada Pohjoiskalotin Rajaneuvonnalta: Riitta Leinonen, + 47 982 89 089 / riitta.leinonen@storfjord.kommune.no tai Ellen Rydningen + 47 452 41 246 / ellen.rydningen@nav.no