Tietoa Norjan käytännöistä yrittäjille

Rajaneuvonnan elinkeinoelämälle suunnattua palvelua kehittävä Interreg-hanke järjesti Kemissä 22.9.2017 koulutuksen Norjan käytännöistä yhdessä Lapin Yrittäjien kanssa.

Koulutuksen kohderyhmänä olivat suomalaiset yritykset, jotka suunnittelevat liiketoiminnan laajentamista Norjaan. Norjan mahdollisuudet kiinnostavat, mutta erilaiset käytännöt ja kieli voivat olla esteenä.

Luennoitsijana oli lakimies Juha Seppola (Næringslivets Hovedorganisasjon Troms og Svalbard). Hän tarjosi peruspaketin yleisistä käytännöistä. Koulutuksessa käytiin läpi yrityksen perustamiseen liittyvät verot; yksilötason veromaksut suomalaisille työntekijöille; työnantajamaksut; sekä työoikeus ja työsopimukset.

Löydät koulutuksen materiaalit tästä:
Presentation på norska
Esitys suomeksi
Selskapsdokumenter
Yhtiön asiakirjat

Vastuuvapauslauseke:
Tämän materiaalin alkuperäisversio on norjankielinen. Pohjoiskalotin Rajaneuvonta ei ota oikeudellista vastuuta suomenkielisessä käännöksessä olevista mahdollisista virheistä tai puutteista. Tieto on katsottava yleisluonteiseksi. Jos tarvitset omaa tilannettasi koskevaa konkreettista tietoa, ota yhteyttä asiaa hoitaviin viranomaisiin.

Tilaisuuden ohjelma

Euroopan aluekehitysrahasto on myöntänyt hankkeelle tukea.